mandag 3. desember 2012

Hva er ditt ”Game of the year”?

Tekst: Theodor Myrestrand
                                               
Til nå i 2012 har det blitt sluppet ut en utrolig mengde med spill fra ulike sjangre, og det har definitivt vært et travelt år for oss gamere. Vi har hoppet rundt på hustak og drept folk i skyggen som den magiske snikmorderen Corvo i spillet Dishonored. Vi har slåss for å redde galaksen i Mass Effect 3, og tatt vanskelige valg i spilladopsjonen av Walking dead. Ja, det har komt utrolig mange flotte spill i løpet av året og det har vært en vanskelig oppgave å velge ut de beste. Under ser dere anmelderens utvalg av ”årets spill”, i ingen spesiell rekkefølge.

DISHONORED
http://www.gamingupdate.com/dishonored
                            
I et steampunk inspirert univers, spiller du som Corvo, keiserinnens livvakt. Dagen du kommer hjem fra et oppdrag blir dronningen drept, og Corvo blir falskt anklaget for å ha drept henne. Etter seks måneder hjelper noen deg ut av fengsel, og hevntoktet ditt for å finne de skyldige starter. Med magiske evner, og overnaturlig akrobatikk, blir universet enda mer interesant og bidrar med å lage et av de beste spillene så langt i 2012.

Vurdering: 8,5/10


                                            THE WALKING DEAD


http://dailydead.com/the-walking-dead-video-game-new-screenshots-and-developer-video/walking-dead-telltale-3/

Mange som så at det var blitt laget et spill av den populære zombie ”franchisen” gikk ut ifra at et spill basert på en tv- serie, umulig kan bli bra. Det de fleste ikke vet, er at spillet slett ikke er basert på tv- serien, men heller på tegneseriene, noe som bidrar med en flott original historie med mange minneverdige karakterer. Spillet er nesten som en interaktiv film med trekk fra ”pek og klikk” sjangeren. Du spiller som karakteren Lee, og opplever zombie apokalypsen fra starten av sammen med ei liten jente du finner kalt Clementine. Spillet utfordrer din moral med vanskelige valg som har store konsekvenser for hvordan karakterene behandler deg. Et spill som virkelig er skreddersydd til deg, og som definitivt vil tvinge frem en tåre eller to i løpet av episodene.

Vurdering: 9/10


MASS EFFECT 3
http://www.gamereactor.no/previews/130601/Mass+Effect+3/


Etter det fantastiske Mass Effect 2 som ble sluppet ut i 2010, har mange gamere ventet på å spille det siste kapitelet i historien om Shepards oppdrag i å redde galaksen fra en alien rase kalt ”Reapers”. Intensiteten som serien er kjent for, fortsetter hyppig i Mass Effect 3, og valgene du har gjort tidligere i de gamle spillene kommer tilbake, enten for å hjelpe deg i problematiske situasjoner eller for å bite deg i ræva. Alt i alt holder treeren på intensiteten og er et flott spill som byr på mer spennende skyteaction samt flere vanskelige valg som påvirker universet.

Vurdering: 9/10


                                                                     FAR CRY 3
http://www.gamezmentor.com/far-cry-3/far-cry-3/

I Far Cry 3 spiller du rollen som Jason, en helt vanlig fyr som reiser til tropiske Rook Islands med vennene sine, kjæresten sin og sine to brødre. Her lever de livet, drikker, fester og nyter ferien, men plutselig forsvinner idyllen. De kommer over en piratbande ledet av en sinnsyk mann ved navn Vaas, og blir tatt til fange for å selges som slaver. Jason klarer å rømme fra leiren, og må fa tilbake vennene sine. Her starter en fantastisk spillopplevelse som vil sette sinnet ditt på prøve. Du kan gå hvor som helst på denne gigantiske øya, får tilgang til en rekke våpen og følger med hvordan Jason forandrer seg, mens han drar på et fenomenalt hevntokt for å rive ned Vaas sitt regime. Med en modifisert versjon av Crytek spillmotoren, kommer alle detaljene frem i de nydelige, tropiske, men samtidig livsfarlige omgivelsene som dekker øya.

Historien er veldig mørk og etter hvert dukker det opp et par virkelig ukomfortable situasjoner, men dette bidrar bare med å forsterke den spinngale følelsen på øya. Det er fremdeles noen ganske store ”bugs” i co-op spillmodusen, og byr på en relativ uoriginal multiplayer, men ettersom spillet hovedsakelig er et singleplayer spill, skal jeg ikke la det telle så mye. Et virkelig mesterverk for blant annet de som savner å ferdes endeløst rundt på et gigantisk område, og bare nyte utsikten og de vakre omgivelsene. Denne øya er helt ”insane”, og jeg elsker det!

Vurdering: 9,5/10                                                                     DEADLIGHT
http://twscritic.com/2012/08/08/video-game-review-deadlight-xbla/

Få spill får frem stemningen bedre enn denne nye utgivelsen fra Microsoft Studios. Det er et såkalt ”sidescrolling” spill som fungerer ganske likt som det kjente spillet Limbo som ble sluppet for to år siden. Verden som vi kjenner den er borte, byene er ødelagte og zombie- aktige skapninger kalt ”shadows” vandrer rundt på gatene. Du inntar rollen som Russel Wayne, en hardbanket kar som bare vil finne igjen familien sin oppi alt kaoset. Flytende gameplay, nydelig musikk og en vakker, men gyselig stemning bidrar med en fantastisk visuell og auditiv opplevelse som du ikke kan gå glipp av.

Vurdering: 9/10Hva har vært ditt favorittspill i 2012?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar her :)