fredag 30. november 2012

Dårlige forhold på pelsdyrfarm

Tekst: Caroline Thorsheim
Oppdatert


 
Polakkene jobber under dårlige forhold, eneste tilgangen på vann er fra toalettet.

Arbeidstilsynet var på besøk hos Norges største pelsdyroppdretter i Sandnes, og fant flere lovbrudd på arbeidsmiljøloven.
  Den eneste tilgangen arbeiderne hadde på vann var fra toalettet, og det ble funnet flere skadet og døde dyr for noen uker siden. Ingen av lovene fra arbeidstilsynet er fulgt på pelsdyrfarmen, og Jan Gjesdal vil ikke kommentere saken til media.

Polakkene som jobber der jobber under dårlige forhold, og 17 arbeidere har bodd i et lite hus og en brakke. Disse har ingen eller mangelfulle arbeidskontrakter. De har nå flyttet ut.


Pelsdyrfarmen holder 42 000 mink. Mink fanges i netting-bur på 0,27 M2. Da mattilsynet var på besøk tidligere i år fant de dehydrerte mink med røde, fuktige, og ubehandlede sår, og mistet deler av en fot. Arbeiderne har ikke muligheten til å gi de vann, og Jan Gjesdal uttalte seg om dette til Mattilsynet.

- Valpene må lære å ta til seg vann selv, ellers kan de bare dø.

Seks av valpene måtte avlives da Mattilsynet kom på besøk. Minkene
drepes ved at nakken knekkes, eller ved å bli plassert i et rom fylt av C2O. Dyrene opplever svie i øyne og nese, og opplever å kveles i cirka 30 sekunder før de dør av gassen. Mink-pels brukes som for eksempel pelskant på jakker.Foto: Jon Ingemundsen, Aftenbladet. 30.November

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en kommentar her :)